Gedeputeerde Staten ontvangen 21 adviezen over de voorkeursvariant

20-7-2020 Afbeelding fase 'GS buigen zich over adviezen voorkeursvariant

Verschillende organisaties en partijen gaven het college van Gedeputeerde Staten advies over de variant die hun voorkeur heeft om Wageningen beter bereikbaar te maken. Daarbij kon men advies geven over het Alternatief Bestaande Route (opwaardering Mansholtlaan/ Nijenoord Allee) of één van 6 varianten van de Campusroute. De reactietermijn om advies uit te brengen liep af op 17 juli 2020. Gedeputeerde Staten ontvingen 21 adviezen.  

Gedeputeerde Staten kiezen voorkeursvariant

Op basis van alle adviezen, de uitkomsten uit het Milieueffectrapport en de kosten kiezen Gedeputeerde Staten een voorkeursvariant. Rekening houdend met de zomervakantie maken zij waarschijnlijk eind september 2020 hun keuze bekend. Daarna bespreken zij hun voorkeursvariant met Provinciale Staten. De gekozen voorkeursvariant werken we dan samen met de omgeving in het 3e ontwerpatelier uit. We starten eind 2020 met de ruimtelijke procedure/inpassingsplan.

Routekaart Beter Bereikbaar Wageningen

Wilt u weten welke weg we afleggen en welke stappen er nodig zijn om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren? Kijk dan op de routekaart. De afbeelding is aanklikbaar. Het gele kader om het wegvak laat zien waar we nu staan, namelijk ‘Besluit voorkeursvariant’.

Terug naar nieuwsoverzicht